04134329357

دیگ آبگرم

دیگ آبگرم

سیستم های دیگ آبگرم به سه گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. سیستمهای تامین آب گرم جهت شستشو و مصارف مشابه آن
  2. سیستمهای گرمایشی ساختمانی (دیگ آبگرم)
  3. سیستم های آبگرم پر فشار و پر دما که به سیستم مافوق گرمایی موسوم بوده و در دماهای بالاتر از ۲۵۰ درجه فارنهایت و فشارهای بیشتر از ۱۶۰psi کار می کنند.

دیگ آبگرم

در سیستم دیگ آبگرم گرمایشی و پر دما نیاز به نوعی مخزن انبساط دارند تا به انبساط آب بدون ازدیاد فشار سیستم اجازه داده شود.

مسئله عمومی دیگ آبگرم گرمایشی این است که بالشتک هوایی مخازن انبساط از بین میرود بطوریکه سیستم آب دیگر نمیتواند منبسط شود و در نتیجه فشار آن افزایش می یابد.

آیین نامه ASME مربوط به دیگ آبگرم گرمایشی

  1. یک فشار سنج ارتفاع یا ارتفاع سنج با درجه بندی ما بین یک و ½ تا ۳ برابر فشار تنظیم شیر کاهش فشار.
  2. یک دما سنج
  3. دو عدد کنترل کننده دما ( یکی جهت حد بالا و دیگری حد کاری تا با رسیدن به حد کاری ورود سوخت قطع گردد)
  4. قطع کننده سوخت بهنگام کم آبی
  5. مدارهای کنترل برقی در دیگ آبگرم که بصورت خودکار آتش می شوند و همچنین دیگ بخار باید حتما اتصال زمین متصل داشته و در ولتاژ ۱۵۰ ولت یا کمتر کار کنند.
  6. دیگ گرمایشی باید به شیرهای کاهش فشار فنردار تایید شده توسط ASME که برای حداکثر فشار مجاز دیگ یا کمتر تنظیم شده اند مجهز باشد که حداقل شیر ¾ و حداکثر ½۴اینچ می باشد. ظرفیت شیر بایستی از ظرفیت خروجی دیگ بیشتر باشد.
  7. دیگ که بصورت خودکار اتش می شوند و دیگ بخار گرمایشی باید به کنترل های ایمنی حفاظت شعله مجهز باشد تا در صورت ایجاد اشکال در شعله جریان سوخت را قطع نماید.
  8. در دیگ باید از شیرهای کاهش فشار که رسما توسط ASME تعیین ظرفیت شده اند استفاده شوند و چنین شیری دارای مهری با مشخصات فشار تنظیم و ظرفیت کاهش آن بر حسب BTU/HR است.

دلایل پایین رفتن سطح آب

  1. به هدر رفتن آب بخاطر بی دقتی در تخلیه دیگجهت تعمیر یا تعطیلی بدون اینکه مشعل خاموش شود، خارج نمودن آبگرم از دیگ 
  2. به هدر رفتن آب در سیستم توزیع بعلت وجود نشت از لوله به دلیل شکستکی ناشی از انبساط یا خوردگ؛ نشت از دیگ آبگرم؛ نشت از تلمبه دیگ یا سایر وسایل دیگ آبگرم
  3. تخلیه از شیر کاهش فشار که ناشی از احتراق بیش از حد است
  4. بسته یا گرفته شدن خط آب جبرانی

مشعل

برای تعیین ظرفیت مشعل جهت دیگ باید دقت نمود که مشعلها در برند ها و مدلهای متفاوت راندمان مخصوص به خود را داشته و بایستی به اطلاعات اعلامی توسط شرکت سازنده مشعل دقت نمود.

ولی در شرایط عادی معمولا ظرفیت مشعل را به دلیل اینکه هیچ وقت مشعل با راندمان صد در صد کار نمیکند معمولاً ۱۵ الی ۲۰ درصد بیشتر از ظرفیت دیگ انتخاب می شود.

ساختار در دیگ

دیگ آبگرم بسته به ظرفیت، فشار کاری مورد نیاز و دمای کاری توسط سازندگان تولید می گردد.

  • دیگ دو پاس یا ریورسی

  • دیگ سه پاس

  • دیگ WATER TUBE

  • دیگ FIRE TUBE

  • دیگ  WET BACK

  • دیگ  DRY BACK

  • دیگ پر دما و پر فشار